Raine Square

A rooftop entertainment area for Bankwest staff on the 3rd floor of the new Raine Sqaure development off Murray Street Mall in Perth CBD.

The brief required an area with a completely outdoors feel, where staff could relax and reinvigorate before returning to work.

The combination of exposed aggregate concrete, glazed brickwork and steel creates a clean, streamlined ambience complemented by the buildings highly reflective glass exterior.

A corten steel water feature adds further depth by reflecting the sky above. Oversize pots planted with palms, and colourful modern furniture add a playful and invigorating character to the breakout space.

Bright contemporary murals and paintwork add a splash of colour, but perhaps the most noticeable feature is the sizeable living wall running along one side of the outdoor entertainment area.

With a vivid, contrasting selection of Oleria, Alternanthera, Scaevola and Ophipogon the wall unifies elements and colours found elsewhere in the rooftop garden.

Adjacent seating and shade structures invite staff to sit and relax in the cool microclimate created by the vertical gardens, a welcome respite from the heat, hustle and bustle of the city centre streets below.

Our Vertical Garden, Green Wall and Living Art Development partner in bringing the latest innovations to Australia

Contact Us Today

To talk about your vertical garden

 

14 + 10 =

Selected Projects

JCY Architects

This interior vertical garden at JCY Architects provides an attractive feature wall and creates a pleasant microclimate in this busy architectural practice in East Perth. Made to measure, the vertical garden spans an angular wall space almost 5.5m across at 2.5m at is tallest point

read more

The Stables Bar

An upscale bar & bistro in Perth’s CBD. Our vertical gardens provide our client with a completely different look and feel for patrons. When contacted by our client, we were asked for new and exciting ideas to give their premises some real pop.

read more

Cloisters Square

A large, stunning, textural vertical garden using plants stylised towards lush, verdant greenery to enhance the busy space in which it is situated. The Cloisters Square vertical garden forms a massive living artwork, creating a beautiful, peaceful refuge for people eating lunch, having meetings or a coffee.

read more